2018’in en gözde öğretmenlik branşı

Haberler 2018’in en gözde öğretmenlik branşı

Bilişim teknolojileri öğretmenliği, teknolojinin gelişmesiyle birlikte gittikçe önem kazanan bir öğretmenlik branşı olmaktadır.

2018’in en gözde öğretmenlik branşı olma yolunda ilerliyor

Teknoloji ve bilgisayar çağının başlamasıyla birlikte, bilişim teknolojileri  eğitim ve öğretim alanında her geçen gün daha fazla yer almaktadır. Kitapların yanında, internet ve internet destekli bilgi sağlayıcıları da birer eğitim öğretim dökümanı haline gelmektedir. Bu durum bilişim teknolojileri öğretmenliği alanında sürekli artan bir ihtiyaç oluşturmaktadır.

Tüm yaşantının zaman geçtikçe bilişimsel sistemlere doğru kayması ve bu sistemlerin içinde kolaylıkla akması, gençlerin eğitim ve öğretimlerinde bu yönde bir eğitim almalarını zorunlu hale getirmektedir. Fakat tüm bunların yanında teknoloji kullanımının ihtiyaca göre aktarılması, zihnin kavraması açısından azami önem taşımaktadır. Teknolojik olarak gelişen ve ilerleyen çağın gereksinimlerinin en başında bilişimsel sistemlere yabancı olmamak gelir.

Bilişim teknolojileri öğretmenliği, gençlere ve çocuklara ilerleyen çağın vazgeçilemez unsuru olan teknolojiyi en doğru şekilde nasıl kullanılacağını aktarmayı amaçlar. Tüm bunların yanında, teknolojinin  fiziksel ve bilişimsel  alt yapılarından bahseder. Faydalarından olduğu kadar, zararlarından da bahsedip olası tehlikelere karşı önlemler alınması konusunda bilgilendirir.

Öğretmenler Odası (Anlık)